Ett favoritrecept, ursprungligen från ICA-kuriren. Strozzapreti översatt till Svenska blir Präststrypare. Bönderna i Emilia Romagna bjöd förr prästen och övriga gäster på Strozzapreti vid bröllop, dop och begravningar. Prästerna, som då hade det knapert ställt, åt så mycket av den goda pastan att de ibland kvävdes. Gratis är gott....
- 4 kycklingfiléer
- 1 citron
- 3 vitlöksklyftor, pressade
- 3–4 msk olivolja
- 2 msk pressad citron
- nymalen svartpeppar
- 400 g strozzapreti
- 1 - 2 dl vispgrädde
- 6 salladslökar, strimlade
- 2 msk olivolja
- färskriven parmesan
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, låt rinna av i ett durkslag. Lägg tillbaks i kastrullen och tillsätt grädde, salladslök och olivolja. Låt bli riktigt varmt.
Stek kycklingskivorna i het panna ca 2 minuter på varje sida, salta.
Servera med nyriven parmesanost
ja det var en mycket god rätt har själv gjorten med bravur mmmmmmmmmmm
SvaraRaderaDet var jättekul att läsa förklaringen till namnet på maträtten. Jag måste erkänna att jag blev väldigt fundersam när jag först läste överskriften. Det låter och ser väldigt gott ut. Måste absolut testa det nån gång, för jag älskar kyckling.
SvaraRaderaser gott ut
SvaraRaderaDet lät jättegott och ska absolut provas!
SvaraRaderaMed anledning av din historia kring rätten kom jag att tänka på följande:
För många år sedan drack vi ett vitt vin som heter Est, est, est vilket betyder Det finns, det finns, det finns.
Historien kring namnet går tillbaka till en väldigt törstig biskop som skickade ut en medhjälpare i förväg när han var ute och reste på den italienska landsbygden. Medhjälparens uppgift var att utröna om det fanns något ställe där de hade gott gott.
I en by hittade medhjälparen ett vin som var väldigt gott och för att inte biskopen skulle missa det skrev han på dörren - Est, est, est.
Biskopen kom dit och fann att vinet verkligen var gott, så gott att han drack så mycket av det att han dog.
De var lite glupska av sig de katolska prästerna!
Kram, Ingrid
Tack för receptet, nu vet jag vad jag ska laga till på lördag. Ser riktigt gott ut. Jag har också mattema med italienskt stuk idag.
SvaraRaderaSer jättesmarrigt ut, kanske något till dagens middag;-)
SvaraRaderaDet där är gott och receptet kniper jag tackar tackar.
SvaraRaderastrozzapreti vad för slags pasta är det? Den har jag inte sett i vår lilla icabutik.
SvaraRaderaEn länk till pastan:
Raderahttp://www.zeta.nu/produkter/pasta/casa-di-luca/zeta-casa-di-luca-strozzapreti-400-g
Jag köper den på COOP. Tror den finns på ICA också. Mycket god!
Men jösses så gott det låter! Recept sparas!
SvaraRaderaTAck.
agneta kram
Om du söker på Tasteline och Italiensk paj med salami finner du receptet.
SvaraRaderaPajen är faktiskt lättlagad. Ha det bra!
Och ännu en smaskig maträtt (kommer just från Violen)! Det är lite elakt att visa sånt när jag bara har ätit lite rester till lunch och har inte så mycket annat heller att äta ...
SvaraRaderaOj oj, den blir å finne sammen med andre nydelige resepter jeg har :-)
SvaraRaderaTakk, Jeg tror nok jeg liker den, jeg også :-)
Mormorhilsen med ønske om en god dag :-)
Både ser och låter supergott, måste nog testa någon dag!
SvaraRaderaLåter riktigt gott, och inte såå krångligt heller.
SvaraRaderaSka testa vid tillfälle, men inte på någon präst.
Tack för att du hjälper mig med hundabstinensen.
Det där sno jag rakt av, förutom att det blir vanlig spagetti till. Ids inte köra 3 mil för att chansa på att det finns strozzapreti där. Bra, jag behövde lite inspiration till dagens middag.
SvaraRaderaVerkar supergott.
SvaraRaderaOh la la. Ser gott ut.
SvaraRaderaDet där både ser mycket gott ut och låter mycket gott!
SvaraRaderaFunderar tom på om jag som inte kan laga mat ska våga prova på... :)
Det där är nog riktigt gott!
SvaraRaderaFörsta gången jag hört talas om strozzapreti, men jag följde din länk och hittade skruvformad pasta. Tack för receptet! Maträtter med kycklingfilé är favorit hos mig.
SvaraRaderaRecept på temat, så finurligt o kul:) Jag kniper oxså det, ser så gott ut :)
SvaraRadera