måndag 27 augusti 2012

Kvällspromenad


Det blev en skön promenad i solskenet längs fjorden efter middagen. Lilla IXUS fick träda i tjänst när vi passerade Bodögård - dessa vackra gamla hus nere vid Bodösjöen. Gården tillhör Nordlandsmuseets friluftsavdelning.
 
15 kommentarer:

 1. Visst är det fantastisk med de där grästaken, så charmigt!

  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Charmigt - och säkert mycket bra! Fast ibland skulle det behövas lite ansning. Som den där rönnen....

   Radera
 2. jaha det är till att vara i Norge igen. Jag håller med Ingrid fantastiska hus o tak du fick på bild.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag älskar dessa gamla byggnader!! Kanske inte att bo i, men att fota.... :-)
   Fast det finns ju nyproduktion i gammal stil också.

   Radera
 3. margaretawarenius.blogspot.com28 augusti 2012 03:02

  Helt underbar miljö som du presentera

  margareta

  SvaraRadera
 4. Uuuh, så vackert.....landskapsbilden är helt otrolig för att inte tala om bilden med timmerhusen, min yttersta dröm, ett timmerhus i Norge.....Agneta kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja - Norge är verkligen ett vackert land. Höga berg och djupa fjordar... Och så dessa gamla gräsbevuxna hus..... Många bygger nya i gammal stil.

   Radera
 5. Jag tror bara jag har sett ett endaste hus tidigare med grästak. Det är så vackert och man tänker genast på hur det var förr i tiden. Ha en fin vecka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grästaken är verkligen vackre! Gräset är väl till för att hålla fast nävern som ligger under - vad jag vet....

   Radera
 6. Ser att nästan hela Sverige har fått njuta av det vackra vädret! Å Bodö...vet att du visat bilder därifrån förr, så otroligt vackert och charmigt med de små husen, blir så glad att du delar med dej!!
  Kram kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här i Norge är det faktiskt varmare än i norra Sverige just nu - för ovanlighetens skull. Njuter för fullt av både sol och ledighet....:-)

   Radera
 7. Så lugnt och fridfullt det ser ut med de vackra byggnaderna. Grästak lär ju ska vara energisparande förutom att det är dekorativt. Jag har en gång sett killingar som betade högt uppe på ett grästak vid en bensinstation, någonstans mellan Fauske och svenska gränsen. Hur dom kom sig upp och ner var svårt att förstå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Killingar är ju duktiga på att hoppa - men det beror förstås på hur högt taket var.... Det skulle ha behövts ett par av den sorten på taket till minsta förrådet - rönnen välter väl hela huset om den får växa sig mycket större!!

   Radera
 8. Vilken härlig omgivning att ta sin kvällspromenad på :)

  SvaraRadera