torsdag 7 mars 2013

Bo vid havet


Tidig morgon. Blev väckt av ett dovt mullrande ute på gatan. Plogbilen? Visst var det den. Det hade snöat och blåst rejält hela natten, så behovet av röjning var stort. Ska bli intressant att se om någon förbarmat sig över trottoarerna. Hittills har jag inte upplevt att de snöröjts. Man väljer visst att vänta på bättre tider = regntider. Inte lätt för alla här runt omkring där vi bor som är beroende av rollator för att ta sig fram. 

Man kan skymta blå himmel här och var och solen kastar sina bleka morgonstrålar på bergen i horisonten. Finns hopp om en fin dag!

Jodå - trottoarerna var faktiskt plogade!På min väg genom centrum till gymet hann himlen bli blå och solen värmde verkligen skönt. 
  


Hade visst inte vaknat riktigt när jag packade gymväskan. När allt var klart och jag skulle ta på mig skorna för att dra iväg så hittade jag dem inte. Åh vad jag letade. I alla tänkbara hyllor och skåp. Anklagade t o m min äkta hälft för att ha gömt dom. Han muttrade nämligen över antalet skor i entrén härom dagen... Så råkade jag titta i gymväskan. Där låg dom - och sade ingenting. Jag hade packat uteskorna i väskan och kvar i hyllan var gymskorna. Hmm.Tog en extra promenad ut mot piren efter avklarat styrkepass. Så skönt med frisk luft efter ett dygn med snöstorm och innesittande.

Efter lunch hade blev ännu en skön promenad, nu i trevligt sällskap. Av någon anledning hamnar jag ofta nere vid vattnet.....

En timme försenad lade Midnatsol till - på "fel sida" av hamnen. konstigt... Kanske behövde tanka. Antar att det var ovädret som ställt till det söderöver. Det verkar välla in stormby på stormby - med snö därtill - från Nordatlanten.Inte lätt att hålla tidtabeller då. 

Så här meddelade Hurtigruten tidigare i veckan:
MS Richard With, 04. - 05.03.13, pga. uvær med meget sterk vind måtte MS Richard With snu og søke nødhavn i Båtsfjorden, skipet vil bli forsinket utover tirsdag.
Berlevåg, Mehavn, Kjøllefjord, Honningsvåg, Havøysund, Øksfjord og Skjervøy på sørgående er kansellert. Avgang fra Hammerfest blir kl.1600. I henhold til ruteplan fra Tromsø 06.03.13 kl. 01:30.Snabba växlingar var det ja. På promenaden längs kajen hann vi uppleva både det ena och det andra i molnväg.
 


Och så blev det strålande sol igen - bara 5 minuter senare. 

Tänk att här var det snöfritt och plusgrader för en dryg vecka sedan! Men det är väl detta som är lite av charmen med att bo vid havet. Den ena dagen är inte den andra lik. Här händer det alltid saker.....

14 kommentarer:

 1. Tack för fin bildkavalkad. Jodå det är säkert skönt att bo vid havet, men är det inte blåsigt? Själv gillar jag havet på sommaren när det blåsten svalkar. Åh vad jag saknar styrketräningen när jag såg dina bilder. Jag har varit tvungen att sluta med min för nacken min vill inte längre. Numera får det duga med promenader och gympa hemmavid. Det får gå det med. Du har mycket snö hos dig. Här är det nästan borta helt. Skönt att kunna ana våren om knuten. Ha en fin dag i solen.

  SvaraRadera
 2. Härligt att se hur ni har det där uppe, undrar om vi inte har mer snö.
  Ja att bo vid havet är underbart, gym har inte behövts tack vare all snöskottning har riktiga biceps nu :o)
  Ha en bra dag

  SvaraRadera
 3. Men så härligt det ser ut klar luft och både moln och blå himmel. bergen med snö och vattnet så härliga bilder du visar
  Ha en fin dag
  Kram meta

  SvaraRadera
 4. Underbara bilder!! Även om jag längtar efter barmark och plusgrader...så är det något visst med era vidder och vatten.
  Det sååå skönt att läsa att fler ibland har huvudet under armen...jag letade en hel dag efter nycklarna till mitt omklädningsskåp på jobbet när jag skulle jobba kväll...och naturligtvis satt de kvar i hänglåset, jag hade låst snyggt och ordentligt men inte tagit ur nycklarna...Man får vara glad att man hittar hem varje kväll!!
  Ha en skön torsdagskväll!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 5. Det lilla samhället Kvalvika ligger underbart vackert, där skulle jag vilja bo!!!!!
  Grattis till tubkikaren, Swarowski är ett bra val, optiken är i särklass!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 6. För oss som aldrig ser båtar med snö på är det här härliga bilder .kram Nette

  SvaraRadera
 7. Verkar vara ombytligt uppe hos dig på många håll kanter. Hur kan ni ha så lite snö? Här har det inte heller plogats trottoarer i vinter. En del säger att det beror på att pengarna är slut men jag tippar på att man helt enkelt inte hunnit. Den sista bilden där solen skiner får bli dagens favorit. Känns som två världar möter varandra
  Ha en fin morgondag
  kram

  SvaraRadera
 8. Hvilken fin vinterreise:) Her var det kjente plasser fra Hurtigrute tur:) Himmelsk mektig synes jeg!

  SvaraRadera
 9. Så flotte bilder fra nord og Bodø, det er flott og mektig natur der som en kan bli ganske imponert over.
  Takk for turen, nydelige himmelske bilder.
  Marit.

  SvaraRadera
 10. Så kul att få vara med dig på din dag. Härliga bilder därtill. Ha de gott.

  SvaraRadera
 11. Morron! Vi brukar när vi är nere på öland bo ganska nära havet vid Ottenby Vandrarhem som är på södra delen. Ibland på sommaren känner man att det luktar tång, alger och sjögräs något enormt. Ha det bra !

  SvaraRadera
 12. Vilka vackra bilder! Snö är vackert på bild men här på Öland, där normalt blåsipporna börjar titta fram den här tiden på året, ligger det tjocka drivor kvar i alla diken. Och kallare än normalt ska det bli minst en vecka framöver. Och stackars tofsvipor och sånglärkor som redan har anlänt!
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
 13. Ojoj, vilka vackra bilder men hugaligen så mycket snö..
  Här är det barmark men hiskeligt kallt idag..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 14. Vilka underbara foton. Vintern ÄR vacker ibland.
  Ruth i Virginia

  SvaraRadera