fredag 30 oktober 2009

Älg och Karl-Johan

Efter en heldag i skogen och en vederkvickande bastu så smakar det bra med mat.

Kvällens meny:

Stekt älgbiff, Karl-Johansås, Rösti och sallad
2 portioner

Börja med såsen:
1 stor näve torkad Karl-Johan läggs i blöt några timmar.
Fräs svampen i smör någon minut.
Tillsätt 1 matsked fint skuren bacon. Fräs ett par minuter till på medelvärme.
Häll på 3 dl grädde och låt puttra på svag värme tills såsen tjocknar.
Krydda med salt och nymalen svartpeppar.

2 st älgbiffar steks i smör tills de är rosa inuti.
Krydda med nymalen svartpeppar och salt.

Tillaga Rösti enligt råd på förpackningen. Här föredrar jag den färdiga, frysta produkten. Visst kan jag själv - men detta är bekvämt OCH - viktigast av allt: gott

Servera med blandad sallad och tomater. Ringla lite olivolja på grönsakerna.

Kvällens vin:
Masi Campofiorin - ett IGT-vin (!) som smakar mer.... Särskilt om det serveras i Riedelglas. Det är ju faktiskt så att vin smakar olika beroende på vilket glas man använder. Inte så mycket doft, men smaken är stor. Visst smakar det körsbär och plommon och kanske en smula mörk choklad. Hur som helst så är det en höjdare till älgen och gräddsåsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.