Kvällens meny:
Förrätt: Varm granbarksost från Kullens gårdsmejeri i Klövsjö tillsammans med Grissini
Huvudrätt: Tjälknul med rösti, sallad och pepparsås
Efterrätt: Panacotta med björnbär och hallon
Härligt att kunna trolla fram en trerättersmiddag efter en heldag i skogen. Det handlar om förberedelse....
Tjälknölen gjorde jag igår. Den mår bra av att få gosa till sig i kylen några timmar. Efterrätten gjorde jag också igår - har bott på verandan sedan dess. Det som behövde göras idag var pepparsåsen och salladen.
Det blev en Torus till osten. Alain Brumonts mulliga box. Smakade bra.
Till köttet njöt vi av en Lirac, en av Systembolagets nytillskott i oktober, gjorde på typiska druvor för Rhônedalen - Syrah, Grenache, Mourvèdre. Mycket fruktigt, plommon, kryddigt... Rätt lång eftersmak. Inte så mycket tanniner dock. Passade fint ihop med maten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.