söndag 29 november 2009

Tji vin

Första advent - och skyltsöndag. Det som gör att jag får lite julkänsla är minusgraderna utomhus. 14 stycken är dom nu! Inte undra på att vi blev lite kalla om nosen när vi gick hem från sta´n.

Besökte först Munskänkarnas glöggprovning. Provade Muddus Åkerbärsglögg, Tindra - årets glögg rosé och Blossa 09 Clementin. Den senare hade en vacker flaska. Kan inte bestämma mig för vilken som smakade mest glögg - åkerbärsvarianten eller rosévarianten. Lutar nog åt Åkerbär om jag tänker efter ordentligt.

Gick en runda på sta´n också förstås när vi ändå var i farten. Vackert med alla ljusen. Vår parkavdelning har skapat ett härligt tomteland i centrum som vanligt. Kul att se så mycket folk ute. De flesta affärerna var öppna och det var riktigt mycket folkliv.

Eftersom vi ändå skulle gå hem så bestämde vi oss för att ta ett glas vin på stadens hotell innan det var dags för långpromenaden. Foajén har blivit så inbjudande efter renoveringen. Glada i hågen stegade vi in och beställde var sitt glas rött.

Men där fick vi tji!!! Inget vin serveras på söndagar! Däremot kunde vi dagen till ära få en liten glöggmugg och en landgång.... Vi var inte intresserade av mer glögg och särskilt inte till landgång.

Det är bara att konstatera - Förmyndarmentaliteten håller vårt land i ett järngrepp. Eller är det möjligen hotellets egna regler??? Vilket är syftet?? Måste ta reda på det....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar