söndag 14 november 2010

Festligt

- tycker våra bevingade vänner det är när de får solrosfrön serverade i härbret.

Vissa struntar i serveringen - och till och med fajtas om godsakerna

- medan andra snällt väntar på sin tur....

Veckans tema i Fototriss är festligt. Se fler varianter där!

28 kommentarer:

  1. Så fina bilder på fåglarna. Det är så kul att kolla på fåglarna när de kommer och äter. Vi har ett fågelbord precis utanför köksfönstret och det är så rogivande att sitta där och kolla på dom. Fint hus du har till dom. Lyxvarianten;=)

    SvaraRadera
  2. Festlig fågeltriss!! Fin restaurang de har hos dig! =)

    SvaraRadera
  3. Underbara foton. Där har fåglarna det minst sagt festligt.:)
    Ha en fin söndag!

    SvaraRadera
  4. Ett sådant tjusigt och festligt fågelbord! Söta fågelbilder :)

    SvaraRadera
  5. Härlig tolkning. Pippisarna behöver allt fett de kan få inför den stundande vintern.

    SvaraRadera
  6. Härlig triss;-)snyggt fågelhus ett sådant vill jag ha.
    Dom två uppburrade pilfinkarna får bli min favorit;-)

    SvaraRadera
  7. Skön tolkning och jättefina bilder. Sista bilden är min favorit.

    SvaraRadera
  8. Man kan ju sitta hur länge som helst och kolla in på småfåglarna och deras buffébord!! Ena riktigt tjurskallar är en del, och argsinta, en del riktigt kräsna också. Här försöker jag se till att de alltid har dukat bord, och det som sen blir över på dagen kommer rådjuren på kvällen och kalasar på.
    Ha det så gott!!
    Kram

    SvaraRadera
  9. FÅGELFEST vad trevligt och festligt

    SvaraRadera
  10. De är ju rätt så festliga själva dom små pippiarna. Tredje bilden är bäst!

    SvaraRadera
  11. Festligt att se fåglarna festa:-)

    SvaraRadera
  12. Vilka fantastiska bilder! Jag skulle tycka det vore lite festligt om jag också kunde ta såna.. ;)

    SvaraRadera
  13. Underbara pippisar, fin triss.

    Ax

    SvaraRadera
  14. Vilka fantastiska bilder! Jag skulle tycka det vore lite festligt om jag också kunde ta såna.. ;)

    SvaraRadera
  15. Gulligt och festligt!

    http://foto.rudenius.se/post/2010/11/14/Fototrisse28093Festligt.aspx

    SvaraRadera
  16. Vilka fina fågelbilder!!! Härlig tolkning!

    SvaraRadera
  17. Vilket fint hus du har till fåglarna...söta fåglar med och fina foton....Tack för kommentaren hos mig ;)

    SvaraRadera
  18. Hejsan, tack för de orden. Festligt: kan ju tolkas på så många vis. Visste inte riktigt vad jag skulle välja. Men så kom jag på detta, har båda två som vänner på FB.
    Din triss är jättefin, fåglar blir så fina på bild och visst ska de ha fest också ;-)

    SvaraRadera
  19. Ha Ha, det mittersta fotot är ju underbart! Du har verkligen fångat näbben redo att hugga in!!

    SvaraRadera
  20. Verkligen härliga bilder här och det i mitten...han är väl litet arg va?!
    Vi ska också sätta ut ett festligt bord till våra små bevingade vänner - de behöver all hjälp de kan få att hitta mat.
    Ha en glädjerik kommande vecka.

    SvaraRadera
  21. Kul att vi tolkat trissen på samma sätt! Småfåglar är så underbara att titta på.

    SvaraRadera
  22. Vilka absolut toppen bilder. Hur lyckades du med dom? Å festiligt är ju bara förnamnet:-)))

    SvaraRadera
  23. Vackert hus till de små sötingarna.

    SvaraRadera
  24. D var inget dåligt fågelbräde du hade till dina små vänner.
    Snyggt värre.
    Snyggt triss också.
    Här matar vi också fåglarna och dom tokäter ju den här årstiden så det är bara att fylla på varje dag.

    Tack tack för dina gratulationer igår. Det ble en himlans god middag, renfilèn blev ju bara så underbar. Vi köper två renar varje år som vi delar med barnen, alla älskar renkött.

    Jo du "Je te tiens par la queue" betyder faktiskt "jag håller dig i stjärten"

    1 kg stora räkor/scampi
    olivolja
    3-4skivade vitlöksklyftor
    1 krm chilipasta
    30 färska basilikablad el. 1tsk torkade
    2 dl grädde.

    Skala räkorna men behåll stjärtskalet.
    Värm oljan i en stekpanna. Lägg i räkorna tillsammans med vitlök och chilipastan. Fräs i 3-4 minuter, rör då å då. Tillsätt basilikan och grädden puttra i 1-2 minuter

    Servera med baguett.

    Jättegott och enkelt att göra.

    Ha nu en finfin måndag.

    SvaraRadera
  25. Jättefin triss. Festligt värre! :)

    SvaraRadera