måndag 8 november 2010

Hantverk

Helgen har delvis ägnats åt storbak av mjukkakor och tunnbröd i bagarstuga. Riktigt gammaldags hantverk. Medan snön lade sig som bomull över nejden hade vi det varmt och gott därinne runt bakugnen.


Tisdagstemat denna vecka är hemmagjord - rykande färska bilder på sådant visar alla tre bilderna. En hemmagjord gär´sgård, tunnbrödskaka på gräddning och en ugnskvast som man rakar undan glöden med i bakugnen.

19 kommentarer:

  1. Vilka härliga hemmagjorda saker! Riktigt hantverk...
    Ha en underbar tisdag.
    Kramen.

    SvaraRadera
  2. Jag väljer tunnbrödet...kommer du hit med det ??? Eller ska jag komma ???
    Snygga bidrag till hemmagjord.

    Ha d gott i kalla Norrland, vi hade -13 inatt...burrr...

    SvaraRadera
  3. Tre oberoende bilder av varann.. alla hemmasnickrade.. Kul att se dina alster på bild denna hemmagjorda dag:) Stängslen som det du visar är så himla vackra:)

    SvaraRadera
  4. Jättefint bidrag!

    Hantverk och pyssel är det jag först tänker på när jag läser ordet hemmagjord, men något sådant hade jag inte att visa.
    Så det fick bli en annan tolkning. ;)

    Varma och snöiga hälsningar!

    SvaraRadera
  5. Mmmmm, vilka härliga bilder och helt klart att det är hemmagjort. Fin tolkning, tycker jag.... *L*

    SvaraRadera
  6. Åh, vad gott det ser ut med tunnbrödet! Alltihop ser så äkta ut ... och så härligt att ha en riktig bakugn! Finns inget godare bröd.

    Jag la upp en bild på våra vindruvor, och vänta bara, er kommer att bli så frodiga också! Gödsla bara inte, och inte vattna heller. "Druvor ska svältas" säger de i Bordeaux. Så det gör vi med våra också.

    Ha en härlig vecka!

    SvaraRadera
  7. Vilka härliga bilder, jättefina, åh tunnbröd som är så gott :-)

    SvaraRadera
  8. Mmm, jag tycker nästan det kommer dofter från det där baket. :-) Fina foton. Färskt nybakat tunnbröd, det är gott! Den där bakugnen måste ju också vara hemmagjord, precis som ugnskvasten. Tänk om jag hade tillgång till en sådan ugn. Det vore toppen. Har du testat att baka pizza i ugnen (det bör kunna bli bra det med)?

    SvaraRadera
  9. Hejsan och tack för din kommentar hos mig.

    Vi tacklar temat på liknande sätt. Kul att se bilder från tunnbrödsbakningen.

    SvaraRadera
  10. Gillas av mig och det var tur att jag inte lade in tunnbrödsbakning också...satt och tittade på de bilderna, men valde annat. Nam nam!

    SvaraRadera
  11. Det är verkligen en höjdare att baka sitt eget bröd i bagarstuga. Visst tar det sin lilla itd, men sedan har man underbart gott bröd som räcker länge. Fin triss!

    SvaraRadera
  12. Handgjort och fint... fastbandhagen gillar jag. Hembakt tunnbröd också.

    SvaraRadera
  13. Så fina bilder!!

    Som barn fick jag hembakt tunnbröd och det var så himla gott när det kom direkt från ugnen och smöret smälte. Mums!

    SvaraRadera
  14. Fina hemmagjorda grejer. Fortsätter vintern som den börjat kommer det att gå åt många kvastar...
    /SA

    SvaraRadera
  15. Åh vad mysigt det låter och fina bilder med stämmning.

    Jag har bakat en gång i bagarstugar, urmysigt och gott bröd blev det.

    Ha det gott.//Lissen

    SvaraRadera
  16. Åh vad det låter mysigt med brödbak i bagarstugan :) Där skulle jag ha velat vara med.
    Må så gott!

    SvaraRadera
  17. Ser ju nästan mysigt ut med snön på gärdsgården , men bara nästan :)
    Härliga bilder på tunnbröd o glödborsten med :)
    Min tub är fylld med kärlek från min man , ju :)

    SvaraRadera
  18. Så härligt, bagarstuga med vedeldad ugn. Vilken dröm att få ha tillgång till denna sorts hantverk. Lyckans Dig

    SvaraRadera
  19. Mmm, den där tunnbrödskakan skulle jag inte ha nåt emot att smaka :-)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.